Tutkimus: Kondomi ei kadota miehen kykyjä

Terveys · Annukka Heikkilä

Yleisesti saatetaan uskoa, että mies voi kondomin käyttämisen vuoksi menettää erektionsa, koska kumi heikentää tuntoa niin paljon. Uusin tutkimus kuitenkin todistaa, että väitteellä ei olekaan totuuspohjaa vaan ongelma saattaakin olla miehessä itsessään.

The Daily Beast -lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, johon otti osaa 500 iältään 18-24 -vuotiasta miestä. Tutkimuksessa haluttiin selvittää, kuinka moni mies kokee kondomin vaikuttavan omaan suoriutumiseensa. Tutkimuksen tuloksista kävi ilmi, että kondomi ei heikennä miehen tuntemuksia, vaan ongelma onkin jossain aivan muualla kuin ehkäisyvälineessä.

Kondomista aiheutuneet erektio-ongelmat olivat juuri sellaisilla miehillä, joilla oli muutenkin ongelmia erektion saamisessa ja ylläpitämisessä. Myös miehen epävarmuus kondomin pukemisessa aiheutti erektion katoamista, kun kondomin laittaminen koettiin kömpelönä ja tunnelman tappavana elementtinä seksiä harrastaessa.

Erektio-ongelmat eivät johtuneet siitä, että kondomin kanssa seksi ei tuntuisi yhtä hyvältä vaan sen käyttöön ja päälle pukemiseen liittyvästä kömpelyydestä ja epämukavuudesta. Moni mies koki paineita kondomin asettelemisessa naisen katsoessa vierestä ja koki, että kumin pukeminen latisti tunnelman.