Yksi puu kasvattaa 40 eri hedelmää – uskomaton näky!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Omavaraisuus ja ruoan itse tuottaminen on hienoa. Isojen pihojen omistajilla on mahdollisuus kasvattaa talonsa vieressä marjoja, vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Niiden kasvattamiseen tarvitsee nähdä jonkin verran vaivaa ja sato tulee myös kerätä monta kertaa vuodessa.

Eräs mies helpotti hedelmien keräämistä kasvattamalla puun, joka tuottaa 40 erilaista hedelmää oksillaan. Sam Van Aken halusi yrittää kasvattaa puun, joka pystyisi tuottamaan monta eri hedelmälajiketta oksillaan.

Hän alkoi tarkan leikkaustekniikan ja läpinäkyvän teipin avulla yhdistelemään isoon puuhun eri hedelmäpuista leikattuja oksia. Puu ei alkanut hylkimään niitä, vaan jatkoi kasvamistaan uusien oksien kanssa.

Nyt Van Akenilla on oikea hedelmäpuiden hedelmäpuu, josta hän pystyy lähiaikoina poimimaan 40 erilaista hedelmää. Mies kertoo National Geographic -kanavan julkaisemalla videolla, että puun kukkiessa se on oikea taideteos, sillä jokaisen oksan kukat hehkuvat eri väreissä.

Puun kasvattaminen, hedelmäpuiden oksien kerääminen ja oksien yhdistäminen vei kokonaisuudessaan noin yhdeksän vuotta, mutta lopputuloksen tuottaessa kirjaimellisesti hedelmää koko työ oli sen arvoinen. Van Aken arvioi, että puu tarvitsee vielä kolmesta neljään vuoteen aikaa ennen kuin sen jokainen lajike alkaa tuottamaan kunnolla hedelmiä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash