Koira osaa varoittaa isäntäänsä epilepsiakohtauksista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Palveluskoirat ovat monille ihmisille välttämätön apu arjessa. Eräs epilepsiasta kärsivä nainen pysyy turvassa koiransa avulla, koska koira osaa varoittaa omistajaansa etukäteen alkavasta kohtauksesta, minkä vuoksi nainen ehtii mennä turvalliseen paikkaan ja käydä makuulle.

Poppy-niminen koira osaa varoittaa omistajaansa Shannonia noin 15 minuuttia ennen kuin naisen epilepsiakohtaus alkaa. Koirasta tulee levoton ja se alkaa tökkimään tassullaan Shannonia polvitaipeeseen merkiksi saapuvasta kohtauksesta.

Varoitus antaa naiselle juuri sopivasti aikaa hakeutua turvalliseen ja pehmoiseen paikkaan, jossa hän ei satuta itseään kouristelujen aikana. Shannon on kuvannut yhden kohtauksen videolle, jossa näkyy, miten nainen on ehtinyt varautua kohtaukseen.

Koira pysyy Shannonin vierellä koko kohtauksen ajan ja nuolee omistajansa suun ympäriltä ylimääräistä kuolaa ja vaahtoa kouristelujen aikana. Koira myös herättelee omistajaansa, että hän toipuisi nopeammin ja tulisi tajuihinsa kohtauksen päätyttyä.