Nainen asuu junassa – halvempi kuin asunto!

Koti & Asuminen Matkailu · Annukka Heikkilä

Asuntojen hinnat nousevat monissa paikoissa jatkuvasti. Kalliiden vuokrien vuoksi eräs asunnostaan pois muuttanut nainen päätti, että ei halua asua enää juuri missään. Nainen muutti junaan, joka osoittautui halvemmaksi vaihtoehdoksi kuin asunnon vuokraaminen.

Saksalainen Leonie Muller oli riitaantunut oman vuokranantajansa kanssa, minkä vuoksi hän päätti muuttaa asunnostaan pois. Uuden asunnon etsimisen sijaan Muller päätti pakata tärkeimmät tavaransa reppuun ja ostaa junan kausikortin.

Kausikortti maksoi Mullerille Metro-lehden mukaan 380 dollaria, minkä vuoksi naisen asumiskustannukset kuukaudessa ovat tulleet huimasti alaspäin. Kausikortilla Muller saa olla niin paljon junassa kuin haluaa, nukkua, syödä, liikkua paikasta toiseen ja käydä jopa suihkussa.

Mullerin reppuun on mahtunut juuri kaikki tarvittava. Hän asuu junassa mukanaan opiskelutarvikkeet, kannettava tietokone ja kasapäin vaatteita. Kun juna sattuu pysähtymään jonkun perheenjäsenen tai oman poikaystävän kodin lähellä, Muller hyppää junasta ulos ja käy heidän luonaan yöpymässä.