Huonot treffit saavat ihmisen sairastumaan – aiheuttavat flunssankaltaisia oireita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Treffeillä käyminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen ei aina ole helppoa. Sitä oikeaa etsiessä monet joutuvat läpikäymään ensin useita huonoja treffejä ja pettymään. Epäonnistuneet treffit saattavat saada hetkellisesti mielen matalaksi, minkä lisäksi ne myös hyökkäävät ihmisen immuunijärjestelmän kimppuun.

Daily Mail kertoo psykologi Linda Papadopouloksen tekemästä tutkimuksesta, minkä mukaan huonot treffit hyökkäävät suoraan ihmisen immuunijärjestelmän kimppuun. Huonon tapaamisen jälkeen ihminen myös kuluttaa yleensä enemmän alkoholia, käyttää rahaa heräteostoksiin ja saa oireita, jotka viittaavat masennukseen ja flunssaan.

Huonojen treffien aiheuttama alakuloisuus ja pettyminen on niin stressaavaa, että se aiheuttaa ihmisellä masennusta, saa ihmiset ahmimaan ruokaa ja saa myös ihmisen ihon kukkimaan epäpuhtauksista. Psykologi kertoo reaktion johtuvan kohonneista kortisoli- ja testosterinotasoista.

Flunssankaltaisten oireiden ja finnien puhkeamisen jälkeen ihminen myös toipuu hitaammin, koska immuunijärjestelmä on heikentynyt. Tämän uutisen vuoksi ei kuitenkaan kannata olla tapailematta uusia ihmisiä, sillä hyvillä treffeillä on täysin päinvastainen vaikutus. Hyvät treffit saavat ihon hehkumaan ja aiheuttavat hyvän ja optimistisemman asenteen elämää kohtaan. Tutkimuksen mukaan onnistuneiden treffien jälkeen ihminen pitää myös enemmän huolta itsestään syömällä terveellisemmin ja kuntoilemalla.