8 kauneusniksiä – tiesitkö nämä yksinkertaiset asiat?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneuteen ja kauneudenhoitoon liittyy monia myyttejä ja legendoja, joiden totuuspohjasta ei aina voi olla täysin varma. Monilla julkisuuden henkilöillä on erikoisia konsteja kauniin ihon tai kiiltävien hiusten ylläpitämiseen, mutta jokainen niksi ei toimi kaikilla.

Daily Makeover -lehti listasi kuitenkin kahdeksan kauneusmyyttiä, jotka pitävät paikkansa.

1. Kireän ponnarin pitäminen saa hiukset katkeilemaan

Jokainen hiustyyli, jossa hiukset kiinnitetään kireälle niin, että ne vetävät päänahkaa taaksepäin, aiheuttavat hiusten katkeilua ja lisäävät irtohiusten määrää.

2. Silmien hierominen aiheuttaa ryppyjä

Silmien ohuen ihon hierominen venyttää ihoa ja näin ollen ohentaa sitä entisestään, minkä vuoksi silmärypyt voivat lisääntyä.

3. Oluella huuhtelu paksuntaa hiuksia

Oluessa käytetty ohra ja humala sisältävät vitamiineja ja proteiinia, jotka tekevät hiuksista tuuheammat, vahvemmat ja kiiltävät. Satunnainen oluthuuhtelu hiuksille tekee siis hyvää ja on tuuhentavista tuotteista kenties halvin keino elvyttää hiuksia.

4. Ruoka-aineet voivat pahentaa ja helpottaa aknea

Ihmisten kehot reagoivat eri tavalla eri ruoka-aineisiin, joten pelkkä suklaan syöminen ei ole syynä finnien ilmestymiseen. On kuitenkin totta, että ruokavalio vaikuttaa ihon epäpuhtauksiin.

5. Hajuveden paikka on jääkaapissa

Hajuvedet säilyvät pakkauksissaan pitkään. Osa hajuvesien öljyistä ja kemikaaleista saattaa kuitenkin reagoida lämpöön niin, että niiden tuoksu muuttuu. Kannattaa siis säilyttää hajuvettä pimeässä ja viileässä paikassa.

6. Huulirasva voi tehdä riippuvaiseksi

Kun huulirasvaa käytetään säännöllisesti, huulet alkavat tottumaan ulkopuoliseen kosteuttajaan eivätkä pidä itse enää samalla tavalla yllä huulten kosteustasapainoa. Näin ollen huulet tuntuvat useammin kuivilta eikä huulirasvan käyttöä ole helppo lopettaa.

7. Hiuslakka toimii meikin kiinnittäjänä

Myytin mukaan hiuslakka toimii kasvoille suihkutettuna meikin kiinnittäjänä. Meikin kiinnittämiseen on kuitenkin muitakin konsteja ja omia suihkutettavia tuotteita, joten hiuskiinne kannattaa jatkossakin pitää vain hiuksiin tarkoitettuna tuotteena.

8. Hoitoaine toimii myös shampoona

Hoitoaineessa on samoja puhdistavia ainesosia, joita shampootkin sisältävät. Hoitoaineissa puhdistavia osia on kuitenkin niin vähän, että ne eivät välttämättä riitä rasvaisen hiuspohjan puhdistamiseksi. Jos kärsit kuitenkin kuivista ja rasitetuista hiuksista, voi hoitoaineella peseminen olla paras tapa pitää hiukset kosteampina.