Koiraihmiset rakastavat lemmikkiä enemmän kuin puolisoaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Koiranomistajat pysyvät yleensä muita terveempinä, onnellisempina ja voivat henkisesti paremmin. Huffington Post -lehden kertomassa tuoreessa kyselyssä kerrotaan, että moni koiranomistaja rakastaa lemmikkiään jopa enemmän kuin omaa puolisoaan.

Yhdysvalloissa tehtyyn kyselyyn osallistui 1.000 koiranomistajaa, jotka vastasivat kysymyksiin heidän suhteestaan lemmikkeihinsä. Kyselyn yhteenvedosta kävi ilmi, että jopa 38 prosenttia koiraihmisistä kertoi rakastavansa omaa karvakuonoaan enemmän kuin omaa puolisoaan.

Kyselystä kävi ilmi, että 94 prosenttia ihmisistä piti tärkeänä sitä, että heidän koiransa ja puolisonsa pitävät toisistaan. 71 prosenttia myönsi, että parisuhteessa tulisi olemaan vakavia ongelmia, jos koira ja puoliso eivät tulisi toimeen. Puolet vastanneista kertoi luottavansa omaan koiraansa yhtä paljon kuin kumppaniinsa.

Osa koiran omistajista myös myönsi kyselyssä, että he olisivat enemmän murtuneita koiransa karkaamisesta kuin puolison eroamisesta. Koirat rakastavat omistajiaan pyyteettömästi, mutta näköjään myös ihmiset osaavat antaa lemmikeilleen ylitsevuotavaa rakkautta, mikä menee jopa ihmisten edelle.