Suomalainen innovaatio leviää Yhdysvalloissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen teknologiayritys Yepzon Oy on aloittanut yhteistyön yhdysvaltalaisen Murrietan kaupungin kanssa. GPS-paikannukseen erikoistunut Yepzon on lanseerannut useita pilottihankkeita Etelä-Kaliforniassa yhdessä Murrietan poliisin sekä paikallisten järjestöjen kanssa.

Pilottihankkeilla tullaan vahvistamaan Yepzonin asemaa Yhdysvaltain markkinoilla. Autistikeskus Comprehensive Autism Center (CAC), autistilasten ja -perheiden tukemiseen keskittyvä Our Nicholas Foundation (ONF) sekä erityislapsia ja heidän perheitään tukeva vapaaehtoisjärjestö Go Bananas ovat ottaneet käyttöönsä Yepzon-paikantimet Murrietan alueella Yhdysvalloissa.

Kaikki kolme voittoa tavoittelematonta järjestöä ovat erikoistuneet vammaisten ja erityis- ja autistilasten sekä heidän perheidensä tukemiseen. Yepzon-paikannuslaitteiden avulla tullaan parantamaan järjestöjen jäsenten sekä koko yhteisön turvallisuutta.

– Olemme innoissamme tästä merkittävästä yhteistyöstä näiden aktiivisten ja asialleen vannoutuneiden tahojen kanssa. Nämä yhteistyöprojektit sekä meneillään oleva Global Access Program -ohjelma Los Angelesin yliopiston alaisen Andersonin liikkeenhoito- ja johtamiskoulun kanssa auttavat meitä rakentamaan vahvaa jalansijaa maailman suurimmilla markkinoilla, iloitsee Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna.

Linnan mukaan yhteistyön käynnistäminen tahojen kanssa, joilla on henkilöpaikannukselle akuutti tarve, oli perusteltua.

– Yepzon on kehitetty erityisesti henkilöpaikantamiseen, joten se auttaa pitämään perheenjäsenet turvassa ja luo näin ollen erityistarpeita vaativille perheille aivan uudenlaista mielenrauhaa. Avainasemassa tässä yhteistyössä on ollut Murrietan kaupungin talouskehitysosasto, joka on yhdistänyt eri toimijoita ja mahdollistanut näiden pilottiohjelmien toteuttamisen ennätysajassa, kertoo Linna.

Murrietan kaupunki on aloittanut Yepzonin ohella yhteistyön pirkanmaalaisen Verte Oy:n kanssa tavoitteena kehittää ja vahvistaa molemminpuoleista teknologiaosaamista strategisen kumppanuuden avulla.

– Tähtäimessämme on rakentaa kaupungistamme alueen teknologiakeskus, ja olemme valtavan iloisia yhteistyöstä Suomen ja Yepzonin kanssa. Yepzon tarjoaa kaivatun ratkaisun lukuisten asukkaidemme elämään parantaen koko alueen elämänlaatua, toteaa Murrietan kaupungin talouskehitysjohtaja Bruce Coleman.

Yepzon on helppokäyttöisiä paikannuspalveluja kehittävä suomalainen yhtiö, jonka ensimmäinen tuote lanseerattiin joulukuussa 2014. Yepzon-paikannin on myynnissä EU:n alueella sekä Yhdysvalloissa. Yhtiö tavoittelee 3 miljoonan euron kasvurahoitusta tulevan 12 kuukauden aikana kansainvälisesti. Yepzon voitti taannoin Israelin valtion järjestämän kansainvälisesti arvostetun Start Tel Aviv -startup-kilpailun.