Hulvaton luontokuva leviää verkossa – pissaava kimalainen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomenkin kesässä tavataan usein kimalaisisa, jotka erottaa ampiaisista ja mehiläisistä niiden pörröinen olemus. Nyt verkossa on levinnyt hauska kuva, jossa kimalainen näyttää virtsaavan kesken lennon.

View post on imgur.com

Kuvan ikuisti brittiläinen valokuvaaja Mark Parrot. Vaikka kimalainen vaikuttaisi kaiken järjen mukaan pissaavan otoksessa, siitä ei ole varsinaisesti kyse. Alantha-nimimerkkiä esiintyvä ekologi kertoo Reddit-sivustolla mitä kuvan tilanteessa todella tapahtuu.

Reddit-käyttäjän mukaan kimalaisten varsinainen uloste olisi kuivaa, ja muistuttaisi enemmänkin linnun jätöksiä. Kimalaisilla on korkea aineenvaihdunta ja kukkien nektarissa puolestaan korkea vesipitoisuus. Kuvassa kimalainen poistaa elimistöstään meden mukana tullutta ylimääräistä vettä.