Uutuuskamera tulostaa kuvat heti – ilman mustetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Polaroid-kameroita on koitettu päivittää nykyaikaan jo useamman kerran, viimeksi esimerkiksi kuvien tulostamisen mahdollistavien älypuhelimen kuoren muodossa. Nyt yhtiö on tuomassa markkinoille jälleen uutta pikakameraa.

Berlinin IFA-teknologiamessuilla esitelty Polaroid Snap ei päällisin puolin juurikaan eroa markkinoilta jo löytyvistä, pokkarin mallisista digikameroista. Erikoisuutena se kuitenkin tulostaa otetut saman tien vanhan Polaroid-kameran tyyliin, eikä laite tarvitse siihen lainkaan erillistä mustetta.

Polaroid Snap käyttää Zink-yhtiön kehittelemää Zero Ink -tekniikkaa. Kamera tulostaa kuvat erikoispaperille, jonka polymeeripäällysteen alla on syaania, keltaista ja magentaa väriainetta. Kameran sisäinen tulostin aktivoi väriaineet ja printtaa kuvan. Otokset tallentuvat tietenkin myös kameran muistille.

Kovin edulliseksi Polaroid Snapin käyttö ei tule. 50 Zink -paperista saa maksaa Amazon-verkkokaupassa 25 dollaria, eli noin 22 euroa. Noin 90 euron hintainen Polaroid Snap saapuu markkinoille loppuvuodesta 2015.