Videopelien joukkohauta paljastui todelliseksi aarteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen New Mexicossa sijaitsevaa Atari 2600 -videopelien joukkohautaa pidettiin pitkään urbaanina legendana. Alamogordon kaupungin kaivaukset kuitenkin paljastivat, että maahan todella kaivettiin 1980-luvun alussa satoja tuhansia pelikasetteja.

Videopelien joukkohauta on osoittautunut tuotteliaaksi Alamogordonille kapungin asetettua kaatopaikalta löydettyjä Atari 2600 -pelikasetteja myyntiin eBay-verkkohuutokauppaan. Alamogordo News -uutissivuston mukaan kasetteja on myyty yhteensä jo 107.930 dollarin edestä.

65.000 dollaria summasta menee suoraan Alamogordon kaupungille, kun 16.000 dollaria lahjoitetaan Tularosa Basinin historialliselle seuralle. 26.000 dollaria käytetään kasettien löytämiseen ja kaivamiseen käytettyihin kuluihin. Yhteensä löydettyjä pelikasetteja on myyty tähän mennessä 881 kappaletta.

Videopelien myynti koki tuhoisan romahduksen vuonna 1983, minkä seurauksena videopeliyhtiö Atari hautasi satoja tuhansia myymättä jääneitä videopelikasetteja. Erityisen paljon hautaan päätyi flopiksi osoittautunutta, E.T. -elokuvaan perustuvaa peliä. Joukkohaudan metsästämistä päästään seuraamaan Microsoftin tuottamassa Atari: Game Over -dokumenttielokuvassa.