Antti J. Jokisen Kätilö-elokuvalla viikonloppuna 38 000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ohjaaja Antti J. Jokisen uusi Kätilö-elokuva keräsi ensi-iltaviikonloppuna 38.002 katsojaa, mikä on yksi parhaista draamaelokuvan avauksista Suomessa. Perjantaina ensi-iltansa saanutta elokuvaa esitettiin viikonloppuna 129 valkokankaalla ympäri maata.

– On hienoa, että olemme saaneet Solar Filmsin juhlavuonna näin hienon avausviikonlopun tuloksen. 38.000 katsojaa on uskomaton tulos draamaelokuvalle, kiitos katsojille, elokuvan tuottaja Markus Selin iloitsee.

Kätilö on saanut myös ulkomaista menestystä. Elokuva kilpaili kesäkuussa arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa, jossa Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Samaan arvostettujen elokuvafestivaalien sarjaan kuuluvat myös Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlat. Elokuva valittiin myös Montrealin arvostetun kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon.

Kätilön päärooleissa näyttelevät Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela ja Pirkka-Pekka Petelius. Muissa rooleissa esiintyvät Elina Knihtilä, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen ja Johannes Brotherus. Elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa.