Ruokaskandaali Yhdysvalloissa – tappajakurkku kylvää kauhua

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kurkuista on löydetty salmonellaa Yhdysvalloissa. Näitä Meksikossa kasvatettuja kurkkuja on vedetty pois markkinoilta vakavan terveysriskin takia. Sandiegolainen Andrew & Williamson Fresh Produce -vihannesyritys on ehtinyt myydä saastuneita kurkkuja jo 27 osavaltioon.

Tappajakurkuiksi kutsutut vihannekset ovat johtaneet jo lähes 300 ihmisen sairastumiseen ja yhden ihmisen kuolemaan. Metro-lehden mukaan yli puolet sairastuneista on alle 18-vuotiaita.

Terveysviranomaiset uskovat, että sairastuneita on huomattavasti enemmän, sillä kaikkia tapauksia ei ole välttämättä raportoitu. Viranomaisten mukaan ensimmäiset kurkkuihin liittyvät salmonellatapaukset tulivat julki heinäkuussa ja sairastapausten määrä on ollut uhkaavassa nousussa siitä lähtien.