Finnmatkat lopettaa kaikki norsusafarit

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme kertoneet lukuisia kertoja synkistä tarinoista, joissa paljastetaan Thaimaan ja muiden Aasian maiden karmaisevan eläinbisneksen taustoja. Elefanttisafarit ja -esitykset sekä kaduilla poseeraavat villieläimet liskoista tiikereihin ovat kaikki karmaisevan eläinrääkkäyksen uhreja.

Monet kansainväliset järjestöt ovat jo pitkään vaatineet matkanjärjestäjiä lopettamaan eläinrääkkäyksen tukemisen esimerkiksi elefanttisafareilla. Finnmatkat on nyt vastannut huutoon ja ilmoittanut lopettavansa kaikki elefanttisafarit ja -esitykset tulevan talven aikana.

Twitter
Twitter

Matkatoimiston ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun Matkailufoorumi linkkasi Twitteriin Jari Kolehmaisen kattavan blogikirjoituksen samasta aiheesta. Kirjoituksessaan Kolehmainen kysyi onko Suomi eettisen matkailun takapajula.

Poikkeuksena eläinrääkkäyksistä ovat esimerkiksi kaltoinkohdelluille elefanteille perustetut puistot, joissa ne saavat elää melko vapaana. Tällaisen puiston tunnistaa usein siitä, että sen hoitajilla ei ole käsissään metallikoukuilla varustettuja keppejä ja puistot eivät tarjoa elefanttisafareita.