81-vuotias burleskitanssija näytti nuoremmille mallia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Burleski on esityksenä muuttunut vuosisatojen aikana huimasti. Se on aluksi ollut parodinen ja humoristinen esitys, johon on yleensä kuulunut sketsejä. Nykyään burleskissa yhdistyvät myös dragshow, luova striptease, komedia ja satiiri.

Burleski on ollut harrastuksena olemassa jo kauan, mutta 81-vuotias Lynn Ruth Miller on löytänyt rakkautensa lajiin vasta viime vuosien aikana. Miller ei ole kiinnostunut kutomisesta tai keinutuolissa istumisesta vaan siitä, että hän saa viihdyttää ihmisiä vauhdikkaalla esityksellään, johon myös strippaaminen ja burleski kuuluvat isona osana.

Miller aloitti esiintymisensä 71-vuotiaana kertomalla ensin vitsejä. Myöhemmin Miller halusi yhdistää esityksiinsä komedian lisäksi myös burleskin elementtejä, ja nykyään burleski ja strippaaminen kuuluvatkin naisen rutiiniin jo hyvin vahvasti.

Miller on burleskin saralla jo legenda ja nainen on voittanut Metro-lehden mukaan kaksi kansainvälistä burleskikilpailua Teksasissa neljä vuotta sitten. Miller ei ajattele, että kaikkien vanhusten tulisi ottaa hänestä mallia ja riisua lavalla vaatteensa pois, mutta hänen mielestään ihmisten tulisi vanhanakin nauttia elämästään ja tehdä jokaisesta päivästä erilainen.