R.E.M. raivostui kappalettaan käyttäneelle Donald Trumpille: ”Painu vi***un!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes päivittäin otsikoihin nouseva Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald Trump on nyt suututtanut suositun R.E.M. -yhtyeen nokkamiehen Michael Stipen. Syynä oli se, että Trump käytti yhtyeen kappaletta Washington D.C.:ssä järjestetyssä kampanjatilaisuudessa.

Tilaisuudessa republikaanien ehdokkaina olevat Donald Trump ja Ted Cruz kritisoivat maan nykyistä presidenttiä, Barack Obamaa. Trump nousi lavalle R.E.M. -yhtyeen It’s the End of the World as We Know It (and I Feel Fine) -kappaleen soidessa taustalla.

Tilaisuuden jälkeen yhtyeen basisti Mike Mills kutsui ehdokasta Twitterissä ”oranssiksi pelleksi”, joka tekee mitä tahansa saadakseen huomiota. Michael Stipe kommentoi tapausta basistin Twitter-tilillä vielä raskaammalla kädellä.

– Painukaa v*ttuun, te kaikki surkeat, huomionhakuiset, vallanhimoiset pienet miehet. Älkää käyttäkö musiikkiamme tai ääntäni typerissä kampanja-farsseissanne, Michael Stipe avautui.

R.E.M. perustettiin Yhdysvaltojen Georgiassa vuonna 1980. Vuonna 2011 lopettaneeseen yhtyeeseen kuuluivat Michael Stipe, Mike Mills, Peter Buck ja Bill Berry. R.E.M. myi uransa aikana maailmanlaajuisesti yli 85 miljoonaa levyä.