Uusi väririita puhkesi! Uusi iPhone pinkki vai ruusukultainen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen uusin puhelinmalli, iPhone 6S, saapuu Yhdysvaltojen markkinoille syyskuun lopulla. Puhelimesta tulee markkinoille myös uusi ruusukullan värinen versio. Lukuisat Twitter-käyttäjät ottivat uutisen uudesta väristä ilolla vastaan.

Samalla Apple kuitenkin onnistui herättämään some-kohun. Monien mielestä puhelin on väriltään pinkki, mutta Applen mukaan ruusukultainen. Monet ovat hämmentyneitä siitä, miksi selvästi vaaleanpunaista älylaitetta täytyy kuvailla kyseisellä termillä, vaikka kullan väri ei puhelimesta juurikaan erotu.

– Värin tarkka nimi on ruusukulta. Se ei ole pinkki. Ymmärrän kyllä. Mutta se on edelleen pinkki minulle, avautui Twitter-käyttäjä @LydiaIzzati.

– En ymmärrä miksi sitä kutsutaan ruusukullan väriseksi iPhoneksi? Minun mielestäni se näyttää vain pinkiltä, @Cuckingfrazyx ihmetteli.

Ruusukullan lisäksi iPhone 6s -puhelimesta tulee myyntiin myös perinteisemmän värityksen saaneet versiot. The Verge -sivuston mukaan älylaite on varustettu muun muassa 12 megapikselin kameralla ja uudella 3D Touch -ominaisuudella. Uuden mallin ei pitäisi taipua taskussa samaan tapaan kuin iPhone 6 -puhelimen.