Pikkutyttö kuuli pakolaisista – keksi upean tavan auttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syyskuun ensimmäisenä maanantaina Yhdysvalloissa vietetään vuosittain Labor Day -nimistä päivää, joka on kaikille vapaapäivä. Eräs pikkutyttö oli kuitenkin valmis paiskimaan töitä vapaapäivänään kuullessaan äidiltään, millainen tilanne pakolaislapsilla on.

Virginiassa asuva seitsemänvuotias Emery Alford oli kiinnostunut pakolaisten tilanteesta, minkä vuoksi hänen äitinsä Michelle selitti tyttärelle, mistä asiassa on oikein kyse. Kun Emery kuuli, millainen hätä lapsilla on, hän päätti alkaa heti toimimaan. Emery päätti laittaa mehukojun pystyyn ja järjestää oman pienen rahankeruutapahtuman.

Tyttö pystytti mehukojunsa vilkkaan ruokakaupan eteen ja keräsi rahaa lapsille muutaman tunnin aikana 250 dollaria. Tyttö kantoi oman kortensa kekoon lahjoittamalla keräämänsä summan Migrant Offshore Aid Station -keskukselle, josta rahat menevät suoraan pakolaislasten auttamiseen.

Emery kommentoi NBC12-uutisille, että tuntee olevansa todella onnellisessa asemassa asuessaan maassa, jossa häntä ei pakoteta lähtemään kotoaan. Tyttö kauhisteli sitä, että lasten tulee matkustaa ilman ruokaa tai puhdasta vettä, minkä vuoksi Emery halusi tehdä heti jotain auttaakseen heitä.

NBC12 – WWBT – Richmond, VA News On Your Side