Vessakävijöille uusi verkkopalvelu – lukemista tarpeen mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vessassa lukeminen tarpeiden hoitamisen ohella on yleistä, suorittipa toimituksen sitten Aku Ankka -lehden tai Dostojevskin romaanin äärellä. Yhä yleisempää on myös se, että älypuhelin, tabletti tai jopa kannettava seuraa mukana wc-pöntölle noustessa.

Tuore Poopfiction-niminen verkkosivusto tarjoaa apua heille, joilla on vaikeuksia valita sopivaa luettavaa toimituksen oheen. Verkkosivusto arpoo tekstit sen mukaan, kuinka kauan käyttäjä olettaa viettävänsä aikaa vessassa. Vaihtoehtoja on neljä: Pikainen, lyhyt, keskipituinen tai pitkä.

Arvottavat tekstit ovat peräisin ilmaisia public domain -sähkökirjoja jakavalta Project Guteburg -sivustolta. Tuoreimpia bestsellereitä on siis turha odottaa luettavaksi, mutta palvelusta löytyy muun muassa kirjallisuuden suurnimien, kuten Robert Louis Stevensonin tekstejä. Mikäpä olisikaan parempi tilanne tutustua klassikoihin kuin wc-pöntöllä istuessa.