Poika kompuroi taidenäyttelyssä – rikkoi 1,4 miljoonan euron taulun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Huashan 1915 Creative Park -taidegalleriassa kierrellyt koulupoika on vastuussa 1,4 miljoonan euron arvoisen taideteoksen repeytymisestä. Onnettomuus sattui, kun poika kompastui taulun edessä olleeseen korokkeeseen.

Taiwanilaispojan ensireaktio oli ottaa tukea kädellään taulusta. Pojan epäonneksi rystyset upposivat tauluun ja se repesi. Rikkoutunut taulu oli italialaismaalari Paolo Porporan teos 1600-luvulta. 12-vuotiaan pojan vahinko on tallentunut gallerian valvontakameraan.

Daily Mail -lehden mukaan teos on toimitettu korjattavaksi. Gallerian mukaan taulu oli vakuutettu, joten vakuutusyhtiö kustantaa taulun korjaamisen ja arvon menetyksen taulun omistajalle.

Pojan vanhemmat ovat huokaisseet helpotuksesta, sillä poikaa ei ole syytetty sattuneesta vahingosta, eikä hän joudu korvaamaan taulun korjaamista. Ehkäpä seuraavalla kerralla teinipoika liikkuu gallerioissa valppaammin ja varovaisemmin.