Sunrise Avenue esiintyy Helsingin jäähallissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunrise Avenue esiintyy Helsingin jäähallissa 5. maaliskuuta 2016. Luvassa on huikea 40 hengen orkesterikokoonpanolla tehtävä show. Suomen konsertti aloittaa yhtyeen Euroopan-kiertueen. Konsertti on ainoa mahdollisuus nähdä Sunrise Avenue ison orkesterin kanssa Suomessa ensi vuonna.

Jäähallin konsertin jälkeen Sunrise Avenue suuntaa Wonderland Orchestran kanssa Keski-Eurooppaan 10 keikan kiertueelle saksankielisen Euroopan isoimmille areenoille. Lipunmyynti käy kuumana, yli puolet kiertueen lipuista on jo myyty.

– Me alettiin miettimään poikien kanssa vuosi sitten, että mitä me ei olla vielä tehty ja siitä se ajatus sitten lähti. Me ollaan tehty rokkirundien lisäksi akustisia keikkoja, Big Band -kiertueita ja jopa esiinnytty sinfoniaorkesterin kanssa, yhtyeen keulahahmo Samu Haber kertoo.

– Nyt me yhdistetään parhaat puolet noista kaikista ja rakennetaan niistä kunnon show. Biisit tulevat olemaan omiamme, mutta versiot svengaavampia ja elokuvallisempia kuin ennen. Rundi ja sen kasaaminen on meille musiikillisesti ihan älytön haaste, mutta samalla mahdollisuus kokea itsekin jotain ihan uutta.

Sunrise Avenue esiintyi loppuunmyydylle jäähallille viime toukokuussa. Lokakuussa 2014 julkaistu kokoelma Fairytales – Best Of 2006-2014 on myynyt Saksassa lähes 400.000 kappaletta. Lisäksi kokoelma on ylittänyt platinarajan Itävallassa ja myynyt kultaa Sveitsissä. Sunrise Avenue oli vuoden 2014 kolmanneksi myydyin englanninkielinen artisti Saksassa, edelle ylsivät vain Coldplay ja Pink Floyd.