Maailman kauneimmat sanat listattiin: Suomen ”kalsarikännit” mukana!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eri maiden kielet voivat kuulostaa vierasta kieltä puhuvien korvaan todella omituisilta ja erikoisilta. Reddit-palvelussa avattiin hiljattain keskustelu, jossa kehotettiin käyttäjiä kertomaan oman maansa kaunein sana ja selittämään, mitä kyseinen sana tarkoittaa.

Käyttäjät ovat kirjoittaneet innoissaan maansa kauneimpia sanoja. Mukana on muun muassa tanskalainen sana kæreste, joka tarkoittaa rakasta, kultaa, tyttö- tai poikaystävää. KinovaDaring-niminen käyttäjä on lisännyt listaan saksalaisen sanan habseligkeiten, jolle ei löydy suoraa yhden sanan käännöstä, mutta tarkoittaa ihmisen olevan onnellinen siitä, mitä hänellä on.

Kalsarikännit @ Reddit
Kalsarikännit @ Reddit

Suomalaiskäyttäjän huumorinkukka on päässyt keskustelussa kunnolla kukkimaan, kun Brainless_Fin-niminen henkilö on lisännyt mukaan suomalaisen kalsarikännit-sanan. Henkilö on asiallisesti kertonut, että ilmaisu tarkoittaa humalahakuista juomista alusvaatteisillaan, mutta sanan noteeraaminen Metro-lehden artikkelissa yhtenä kauniimpana suomenkielisenä sanana on melko huvittavaa.