Mies antaa mehiläisten pistää itseään – viisi pistosta päivittäin!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiedettä tutkivat ja siitä kiinnostuneet ihmiset näyttävät olevan valmiita tieteen nimissä todella erikoisiin tempauksiin. Monet kokeilevat erilaisia myyttejä itseensä tai käyttävät omaa vartaloaan koekaniineina selvittääkseen tieteellisiä faktoja.

Nyt eräs mies on antanut mehiläisten pistää itseään yli kuukauden ajan. Michael Smith -niminen tutkija on Metro-lehden mukaan antanut mehiläisten pistää itseään 38 päivän ajan. Smith otti mehiläisiltä viisi pistosta päivässä, minkä ansiosta häntä pistettiin yhteensä 25 eri kohtaan hänen vartalossaan. Toisin kuin voisi kuvitella, mies ei tehnyt koetta rakentaakseen itselleen immuniteettia mehiläisten pistoksille.

Smith halusi selvittää kokeensa avulla, mihin kohtaan vartalossa mehiläisen pistos tuntuu kaikkein pahimmalta. Oman kokemuksensa perusteella pahimpia pistopaikkoja olivat sierain, ylähuuli ja penis. Michael Smithin kokema kipu tuotti tulosta, sillä hän voitti kokeellaan Harvardin yliopistossa tieteellisen palkinnon.