Historian tyhmin pankkiryöstäjä? Vaati rahat suoraan tililleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Varkaat eivät välttämättä aina ehdi miettimään rikostaan alusta loppuun saakka. Eräs pankkirosvo oli suunnitellut lomamatkansa rahoittamista ryöstämällä lentolippurahat pankista. Käytännöllisenä miehenä ryöstäjä oli pyytänyt kassavirkailijaa siirtämään rahat suoraan miehen omalle pankkitilille.

61-vuotias Paul Neaverson oli kävellyt Kentin Rainhamissa NatWest-nimiseen pankkiin sisälle ja käskenyt kassavirkailijaa antamaan hänelle rahaa. Neaverson oli uhannut pankkivirkailijaa veitsellä ja pyytänyt häntä siirtämään rahat suoraan omalle tililleen. Tämä ei välttämättä ollut järkevin siirto, sillä miehen henkilötiedot jäivät pankin tietokantaan.

Välikohtauksen aikana pankkivirkailija oli ehtinyt painamaan paniikkinappulaa. Neaverson oli poistunut pankista poliisin saavuttua paikalle, mutta ei ollut mennyt kauas. Mies oli yrittänyt ryöstää myös viereisen pankin, josta Neaverson oli saatu kiinni.

Neaversonin motiivina oli matka Korfulle, jossa häntä olisi odottanut työhaastattelu golfopettajan paikasta. Neaverson myönsi oikeudessa syyllisyytensä ja sai Metro-lehden mukaan kahdesta ryöstön yrittämisestä kaksi vuotta vankeutta.