Järkyttävä suomalaisvideo leviää – isä opettaa pikkutyttöä lyömään pakolaista

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on viime päivinä keskusteltu aktiivisesti pakolaisista, joiden määrä on Euroopassa ollut rajussa kasvussa. Netissä mielipiteitä on tuttuun tapaan esitetty laidasta laitaan ja usein hyvinkin kärjekkäästi. Jossain kuitenkin täytyisi mennä soveliaisuuden rajat.

Parhaillaan Facebookissa leviää kotivideo, joka ylittää monien sitä kommentoineiden mielestä rajat selvästi. Se on jaettu Facebookissa jo yli 350 kertaa. Videolla aikuinen mies opettaa tyttölapselle miten pakolaista lyödään. Mies vaikuttaa olevan tytön isä, ja video on julkaistu avoimessa Facebook-profiilissa.

– Mitä pakolaiselle tehdään? Kahdella kädellä. Näytä. Annetaanko pakolaiselle turpiin? Kunnolla tuolleen. Mikä tämä on? mies ohjeistaa tyttöä videolla.

– Pakolainen, juuri puhumaan oppinut tyttö toistaa.

Staran saamien tietojen mukaan videosta on tehty Facebookille useita ilmiantoja, mutta yhteisöpalvelun mukaan videota ei ole ollut syytä poistaa. Tilanne on ihmetyttänyt monia suomalaisia.

– Traagista, että paljaat takapuolet ovat some-aikana vakavampi uhka kuin ilmiselvä vihapuhe, eräs keskustelija kiteyttää tunnelmansa.