Stara pakolaiset

Viihdeuutiset

Pakolaispoika kantanut koiraansa jo 500 kilometriä

Moni koiranomistaja voi samaistua UNHCR-järjestön haastattelemaan syyrialaispoikaan, joka lähti pitkälle pakomatkalleen jättäen kaiken omaisuutensa kotiin saadakseen otettua oman koiran mukaansa. Moni on kysynyt pojalta, minkä vuoksi hän on jättänyt omaisuutensa kotiin, mutta ottanut kuitenkin koiran mukaansa.

Pojan vastaus oli hyvin yksinkertainen: ”Rakastan tätä koiraa”.

17-vuotias Aslan pakeni sotaa lähtien Syyriasta omasta kotikaupungistaan Damaskosista. Monien muiden lemmikkienomistajien tavoin Aslan ei voinut kuvitellakaan jättävänsä pientä Rose-nimistä koiranpentuaan yksin oman onnensa nojaan vaan päätti ottaa pennun pitkälle ja raskaalle matkalle mukaan.

Aslan on kävellyt koiran kanssa 500 kilometriä kantaen pentua välillä sen omassa kantokopassaan. Aslanilla on pienessä repussa mukanaan koiralle vettä ja ruokaa, minkä vuoksi suurin osa henkilökohtaisista tavaroista on jäänyt kotimaahan. Aslan kertoo videolla useaan otteeseen rakastavansa Rosea ja sanoo, että ei voisi elää ilman koiraansa.

I love my dog!

"Some people will ask – you have only a small bag?""Yes.""And you bring your dog?""Yes.""Why?""I love my dog!"Many animal lovers will relate to this 17-year-old boy from Damascus, Syria. And we've seen many like him carrying their animals with them on the long journey from Syria, across the Mediterranean Sea and through Europe. When forced to flee home because of war, many people would never dream of leaving their pets behind.

Posted by UNHCR on Saturday, September 19, 2015

Ohhoh!

Järkyttävä suomalaisvideo leviää – isä opettaa pikkutyttöä lyömään pakolaista

Suomessa on viime päivinä keskusteltu aktiivisesti pakolaisista, joiden määrä on Euroopassa ollut rajussa kasvussa. Netissä mielipiteitä on tuttuun tapaan esitetty laidasta laitaan ja usein hyvinkin kärjekkäästi. Jossain kuitenkin täytyisi mennä soveliaisuuden rajat.

Parhaillaan Facebookissa leviää kotivideo, joka ylittää monien sitä kommentoineiden mielestä rajat selvästi. Se on jaettu Facebookissa jo yli 350 kertaa. Videolla aikuinen mies opettaa tyttölapselle miten pakolaista lyödään. Mies vaikuttaa olevan tytön isä, ja video on julkaistu avoimessa Facebook-profiilissa.

– Mitä pakolaiselle tehdään? Kahdella kädellä. Näytä. Annetaanko pakolaiselle turpiin? Kunnolla tuolleen. Mikä tämä on? mies ohjeistaa tyttöä videolla.

– Pakolainen, juuri puhumaan oppinut tyttö toistaa.

Staran saamien tietojen mukaan videosta on tehty Facebookille useita ilmiantoja, mutta yhteisöpalvelun mukaan videota ei ole ollut syytä poistaa. Tilanne on ihmetyttänyt monia suomalaisia.

– Traagista, että paljaat takapuolet ovat some-aikana vakavampi uhka kuin ilmiselvä vihapuhe, eräs keskustelija kiteyttää tunnelmansa.