Mies halasi gorillaa – lohdutti juuri kaivatulla hetkellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Lemmikit lohduttavat monesti omistajiaan, ja useita eläinlajeja käytetäänkin terapiatarkoituksiin tuomaan iloa ja onnellisuuden tunnetta ihmisille uudelleen. Välillä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin pöydät käännetään ympäri ja eläimet ovatkin niitä, jotka kaipaavat lohdutusta.

Koskettava kuva miehestä ja gorillasta on lähtenyt leviämään verkossa. Kuvassa puistoalueella metsänvartijana toimiva mies halaa ja lohduttaa kaatuneen puun päällä istuvaa gorillaa. Kuvassa näkyvän gorillan äiti on juuri tapettu salametsästäjien toimesta ja gorilla on selvästi hyvin surullinen kokemansa menetyksen vuoksi.

Metsänvartija Patrick Karabaranga osoittaa kuvassa myötätuntoa gorillaa kohtaan ja ottaa osaa sen suruun asettamalla kätensä gorillan ympärille. Orvoksi jäänyt gorilla kuljetettiin myöhemmin hoitoon Kongon demokraattisessa tasavallassa sijaitsevalle Virunga National Park -luonnonsuojelualueelle.