Naiset paljastivat: Tämä tekee seksistä hyvää!

Terveys · Annukka Heikkilä

Uskomusten mukaan naisilla ei ole niin voimakkaita tarpeita tai haluja seksin suhteen kuin miehillä. Monet luulevat, että naiset eivät saa juuri koskaan seksin aikana orgasmia. Naisille suunnattu hedelmällisyyteen keskittynyt sovellus Kindara on nyt tehnyt kyselyn, jonka mukaan asia ei ole näin mustavalkoinen.

Metro-lehden uutisoimassa kyselyssä naiset vastasivat, mitkä ovat hyvässä seksissä tärkeimpiä asioita. Monille voisi tulla yllätyksenä, että vastaukset eivät liittynyt tietynlaiseen kosketukseen, tekniikkaan tai asentoon vaan korkeimmalle sijalle nousi tunnepuolella koettu yhteys kumppanin kanssa.

Yli puolet naisista vastasi tärkeimmäksi asiaksi onnistuneeseen seksiin hyvän tunnepuolella koetun yhteyden. Noin neljäsosa naisista korosti esileikin tärkeyttä ja 10,4 prosenttia piti kommunikaatiota tärkeänä. Seksuaalinen aktiivisuus ja seksielämän säännöllisyys nousi neljännelle sijalle ja viidennen sijan vei vaihtelevuus ja uusien asioiden tuominen seksiin.