5 vinkkiä valkoisempiin hampaisiin

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Superjulkkisten hymy häikäisee silmiä. Vitivalkoiset hampaat ovat usein vain pelkät kuoret, jotka asennetaan omien hampaiden päälle. Tavallinen kaduntallaaja voi kuitenkin saada valkoisemmat hampaat yksinkertaisilla hoitovinkeillä.

Jo päiväkodissa on opetettu hampaiden harjaamisen tärkeys. Hampaat tulee harjata säännöllisesti ja ajan kanssa. Suun hyvinvointituotteita valmistava Listerine-yhtiö on nyt suositellut asiakkaitaan harjaamaan hampaitaan tunnin päästä jokaisen ruokailun jälkeen.

Hampaiden harjaamisen jälkeen tulee käyttää suuvettä, joita löytyy markkinoilta myös valkaisevina vaihtoehtoina.

Hammaslankaa on hyvä käyttää päivittäin. Se poistaa keltaista plakkia ja saa hampaiden luonnollisen värin paremmin esiin. Tupakointi on yleensä suurin syy hampaiden tummumiselle, joten lienee sanomattakin selvää, että lopettamalla saa kirkkaamman hymyn.

Myös kahvin ja teen juominen on hyvä rajoittaa muutamaan kupilliseen päivässä, tai suosia mustan teen sijaan vaaleampia yrttivaihtoehtoja. Vinkeistä uutisoi Femail First.