Auton kolhut voi korjata hiustenkuivaajalla?

Autot · Stara.fi

Autokorjaamot tienaavat jättisummia muiden korjausten lisäksi myös pienten kolhujen korjaamisella. Isoissa lommoissa tarvitaan toki aina ammattilaisen otteita, jotta autolle ei kävisi huonosti, mutta pienet kolhut niin pellissä kuin muovissa voidaan joskus korjata itse kotikonstein.

Verkossa on julkaistu videoita, joissa esitellään miten helposti kolhut voidaan korjata tee-se-itse -menetelmin. Näin toimittaessa vastuu on tietenkin aina korjauksen tekijällä, joten kokeilu kannattaa unohtaa, ellei ole varma onnistumisestaan tai jos auto on arvokas. Kaikkiin kolhuihin niksit eivät nimittäin auta.

Peltiin syntyneissä pienissä lommoissa yksi toimivaksi havaittu keino on nopean lämmönvaihtelun tuoma reaktio, joka voi palauttaa pellin alkuperäiseen muotoonsa. Ensin aluetta lämmitetään voimakkaasti – mutta varovasti – ja sen jälkeen alue viilennetään nopeasti.

Työkaluna voi käyttää esimerkiksi kuumailmapuhallinta ja paineilmasprayta. Lämmön kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, ettei maalipinta kärsi. Kolhusta riippuen maalipinta voi kärsiä vaurioita varsinkin jos kolhussa on jyrkkiä kulmia.

Lisäksi alla olevalla videolla nähdään miten henkilöauton etukulman puskuriin tullut melko suuri painauma saadaan korjattua helposti lähes entiselleen. Ensin muovi pehmitetään lämmittämällä se kiehuvan kuumalla vedellä ja sen jälkeen muovi työnnetään sisältä käsin paikoilleen.

Katso video tästä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.