Näin Britanniassa: Sukupuolivalistusta jo päiväkoti-ikäisille

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa suunnitellaan päiväkoti-ikäisille lapsille suunnattua kampanjaa, jonka tarkoituksena on valistaa lapsia sukupuoleen liittyvistä asioista kolmevuotiaista lähtien. Kyse ei siis ole seksivalistuksesta. Suunnitelman mukaan sukupuolivalistus aloitettaisiin jo päiväkodeissa.

Viranomaiset muistuttavat, että kyseessä ei ole seksualisuuteen liittyvä kampanja, vaan valistuksessa perehdytään sukupuoleen liittyviin asioihin. Viranomaisten mukaan valistus täytyisi toteuttaa oikeaoppisesti niin, että se opettaa lapsia ja vastaa lasten kysymyksiin hämmentämättä heitä.

Valistuskampanjan aloittamisen puolesta puhujana toimii transsukupuolisten lasten tuki- avustusjärjestö. Järjestö on ehdottanut, että lapsille jaettaisiin Pingviini-satukirjoja, joissa asiaan perehdytään sadun muodossa. Pingiivini-satukirjat opettavat lapsille, että joskus ihminen tuntee olevansa eri sukupuolta, kuin mihin on syntynyt tai miltä näyttää. Joskus pojaksi syntynyt ihminen onkin sisäisesti tyttö.

Järjestön mukaan pingviinit ovat erinomainen maskotti kampanjalle, sillä pingviininaaraat ja -urokset ovat samannäköisiä. Kirjojen tarkoituksena on opettaa lapsille tärkeitä asioita transsukupuolisuudesta. Kampanja on saanut paljon tukea. Järjestön mukaan lapsia tulisi valistaa aiheesta, ennen kuin he menevät kouluun. Jää nähtäväksi, aikooko Britannia toteuttaa valistuskampanjan.