Siemensyöksy liian aikaisin? Kuusi vinkkiä seksiaktin pidentämiseen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syysmasennukseen toimii parhaiten vällyjen välissä vietetty aika. Mielihyvähormonit pääsevät laukkaamaan verisuonia ja aivokäyriä pitkin ihmisen rakkaudenkeskukseen, ja tarjoilevat samalla uskomattoman määrän hyvinvointia. Aina petihommat eivät kuitenkaan suju halutulla tavalla.

Ennenaikainen laukeaminen tai liian herkkä siemensyöksy on tavallinen ongelma. Sitä ilmenee lähes kaikilla miehillä jossain elämänvaiheessa. Duodecimin terveyskirjasto muistuttaa, mikäli ongelma toistuu säännöllisesti, kannattaa kiinnittää huomiota vallitsevaan tilanteeseen ja olosuhteisiin.

Esimerkiksi uusi kumppani, pitkä pidättyminen seksistä, suorituspaineet tai vaikkapa alkoholinkäytön lopettaminen saattavat vaikuttaa herkkään siemensyöksyyn.

Miesten kannattaa syödä usein hedelmiä, vihanneksia ja vähärasvaisia tuotteita. Myös täysjyvä kannattaa sisällyttää ruokavalioon. Ylipaino puolestaan lisää seksiin liittyvien ongelmien riskiä, joten miesten tulisi kiinnittää ruokavalion lisäksi huomiota myös heidän vartalon malliinsa. Herkkää siemensyöksyä voi hillitä alkoholinkäytön rajoittamisella ja liikunnalla. Myös tupakointi, korkea verenpaine ja kolesteroli lisäävät ennenaikaisen laukeamisen riskiä.

Ongelmasta kannattaa keskustella partnerin kanssa avoimesti. Siemensyöksyn pidättelemistä voi harjoitella masturboimalla siten, että keskeyttää hyväilyn minuutin ajaksi juuri ennen kun huomaa saavansa orgasmin. Tällöin siemensyöksy lykkääntyy, mutta mielihyvä saattaa kuitenkin voimistua tauon jälkeen. Harjoitusta voi toistaa 4-5 kertaa ennen laukeamista vähintään kolme kertaa viikossa.