Näin korjaat iPhonen näppimistön ennalleen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple julkaisi äskettäin uuden version mobiililaitteidensa iOS-käyttöjärjestelmästä. Monet käyttäjät noudattavat nykyisin parin kuukauden bugikarenssia päivitysten asentamisessa, mutta valtaosa käyttäjistä asentaa päivitykset yleensä heti.

Apple iOS 9
Apple iOS 9

Tuoreesta päivityksestä on tuttuun tapaan tullut jonkin verran kritiikkiä, joista eräs koskee muutosta näppäimistössä. Uudessa ohjelmistossa näppäimistö nimittäin muuttuu esittämään pieniä kirjaimia silloin, kun sellaisia näppäimistöltä on tarjolla. Tämä on ärsyttänyt huononäköisten lisäksi myös monia, jotka kirjoittavat viestejä esimerkiksi kävellessään.

Ongelmaan on kuitenkin korjaus. Näppäimistön isot kirjaimet saa palautettua helposti asetuksista menemällä polkua Yleiset -> Käyttöapu -> Näppäimistö. Siellä tulee poistaa valinta kohdasta Näppäimet pienillä kirjaimilla. Tämän korjauksen jälkeen viestejä on taas helpompi kirjoittaa tihrustamatta ruutua kovin läheltä.

Apple iOS 9
Apple iOS 9