Raskaana olevalla vaarallinen addiktio – pureskeli pesuainetta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Raskaana olevat naiset voivat kokea erikoisia mielihaluja ja himoita tiettyjä ruokia niin paljon, että eivät ole saada niistä tarpeekseen. Eräs nainen himoitsi vaatteille tarkoitetun pesuaineen tuoksua, mikä ei lopulta jäänyt enää pelkkään pesuaineen haistelemiseen.

23-vuotiaalle Michaela Martinille kehittyi omituinen himo pesuaineeseen, kun hän odotti toista lastaan. Hän huomasi eräänä päivänä himoitsevansa kukilta tuoksuvaa pesuainetta ja alkoi haistelemaan sitä. Ennen kuin nainen huomasikaan, hän kaapi pesuainetta purkista suuhunsa.

Uusiseelantilainen nainen on kommentoinut paikalliselle New Zealand Herald -lehdelle, että maku pesuaineessa ei ollut yhtä huumaava kuin tuoksu, mutta nainen huomasi silti himoitsevansa pesuainetta edelleen. Martin narskutteli rakeista pesuainetta suussaan jonkin aikaa, minkä jälkeen hän sylki sen pois ja huuhteli suunsa vedellä.

Martinille on kehittynyt Pica-niminen syömishäiriö, jossa ihminen alkaa himoitsemaan ja syömään sellaisia asioita, jotka eivät ole ravintoa. Aiemmissa tapauksissa potilaat ovat syöneet esimerkiksi liituja, maalia, kipsiä, vaatteita tai vaikkapa vessapaperia.