Varoittava esimerkki! Amy Winehouse -dokumenttia esitetään nuorisorikollisille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuussa ensi-iltansa saanut Amy-dokumenttielokuva seurasi edesmenneen laulajan, Amy Winehousen tarinaa aina nuoruudesta viimeisiin hetkiin saakka. Rankka elokuva sai runsaasti kiitosta, ja siitä tuli kotimaassaan kaikkien aikojen eniten katsojia kerännyt brittiläinen dokumentti.

Julkisuuden ja tähteyden synkempiin puoliin paneutuva dokumenttielokuva kuvaa Amy Winehousen päihderiippuvaisuutta kaunistelematta. Niinpä Thaimaassa elokuva on otettu nuorison valistuskäyttöön Thai Health Promotion Foundation ja Stop Drink Network -järjestöjen toimesta. Järjestöt keräsivät lähes 100 nuorta miestä nuorisovankiloista, yliopistoilta ja paikallisista nuorten kerhoista katsomaan elokuvaa.

– Amyn tositarina heijastaa oikeita ongelmia yhteiskunnassa, varsinkin nuorison keskuudessa. Kun Amy tunsi liikaa painetta, hän alkoi juomaan, Stop Drink Network -järjestön edustaja Kamron Chudecha kertoi Associated Press -uutistoimiston mukaan.

– Amy Winehouse hävisi oman taistelunsa, mutta näillä nuorilla on edelleen mahdollisuuksia parempaan, Kamron jatkaa.