Hedelmissä hometta? Yksinkertainen niksi pelastaa tilanteen

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni hedelmien ystävä harmittelee Suomen sijaintia. Kauppojen hyllyillä olevat hedelmät ovat usein matkanneet pitkän matkan ennen Pohjolaan saapumista, ja kaiken lisäksi ne ovat ostovaiheessa raakoja.

Esimerkiksi kaupasta ostettu mango on syömäkelpoinen vasta päivien tai jopa viikon kuluttua. Usein kypsymistä odottaessa hedelmät ehtivät homehtua huoneilmassa. Kamomillan konditoria vinkkaa Facebook-sivuillaan kätevät niksin hedelmien kotikutoiseen homeenestoon. Etikkakylpy tappaa hedelmien pinnalla olevat homeitiöt, ja parantaa samalla säilyvyyttä.

Etikkakylpy valmistetaan mittaamalla astiaan yksi osa etikkaa ja 5-10 osaa vettä. Hedelmiä uitetaan etikkakylvyssä kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen ne huuhdellaan ja kuivataan. Etikkakylvyn voi tehdä oikeastaan kaikille sileäpintaisille hedelmille. Nukkapintaiset kiivi ja persikka eivät sovellu etikkaliuokseen.

Hävikkiviikko-vinkki, osa 3: etikkakylpySuomessa on välillä vähän hankalaa löytää kaupoista kypsiä hedelmiä. Niiden…

Posted by Kamomillan konditoria on Tuesday, September 8, 2015