Asiakas raivostui intialaisravintolan kuitista – rasistinen kommentti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet aasialaiset ruoat ovat autenttisesti valmistettuina todella tulisia ja joidenkin mielestä liian tulisia suomalaiseen makuun. Moni voi ajatella pitävänsä tulisesta, mutta saakin huomata esimerkiksi intialaisessa ravintolassa syödessään, että omat mielikuvat siitä, mikä on tulista ruokaa, ovat poikenneet kokkien kanssa todella paljon.

Useimmat aasialaiset ravintolat ovat alkaneet tekemään luonasannoksista miedompia, minkä vuoksi tulisuutta kaivatessaan sitä voi joutua erikseen pyytämään. Eräs mies oli tilannut Lontoossa sijaitsevasta intialaisesta Valentine Restaurant -ravintolasta ruokaa mukaan. Mies pitää tulisista annoksista, mutta tällä kerralla hänen oli tehnyt mieli syödä miedompaa currya.

Kotiin palatessaan mies oli huomannut, että kuitissa hänen annoksensa vieressä oli lukenut: ”Very mild, white ppl”, joka oli vihjannut ravintolan ajattelevan, että miehen ollessa vaaleaihoinen hän ei kestä tulisuutta. Mies kommentoi Metro-lehdelle pysyvänsä loukkauksen jälkeen kaukana kyseisestä ravintolasta siitä huolimatta, että ravintolan omistaja Ruby Kandasamy on yrittänyt selittää loppuosan tarkoittavan valkoihoisten ihmisten sijaan vaaleaa kastiketta.