Naisen ilmeet paljastavat pettämisen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uudelle kumppanille harvemmin kehuskellaan sitä, onko pettänyt edellisessä suhteessaan aiempaa poika- tai tyttöystäväänsä. Uusi tutkimus kuitenkin kertoo, että miehet tietävät melko tarkasti pelkästään katsomalla naisen kasvoja, että onko tämä ollut uskoton elämänsä aikana.

Australiassa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet pystyvät kertomaan naisen kasvoja katsomalla noin 60 prosentin varmuudella, onko nainen ollut uskoton. Tutkimuksessa miehille oli näytetty naisista otettuja kasvokuvia. Osassa kuvista nainen oli joskus pettänyt puolisoaan ja osassa kuvista ei. Miehet osuivat arvioissaan oikeaan suurimman osan kohdalla.

Tutkijat eivät osaa selittää, mistä ilmiö tarkalleen johtuu. He pitävät kuitenkin erikoisena sitä, että miehet osuivat naisten kasvokuvia arvioidessaan niin usein oikeaan. Miehet eivät saaneet naisista lyhyen esittelyn jälkeen muuta kuin yhden kasvokuvan, minkä perusteella he tekivät valintansa. Ilmeisesti silmät todella ovat sielujen peili ja paljastavat syvimmätkin salaisuudet.