Taapero ei osannut puhaltaa kynttilää – isältä nerokas ratkaisu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Täytekakut ja muut herkut ovat lapsille syntymäpäivinä tärkeässä osassa. Syntymäpäiväjuhliin kuuluu aina syntymäpäivälaulu, lahjat ja tietenkin kynttilöiden puhaltaminen täytekakun päältä. Yhden taaperon juhlat olivat päättyä lyhyeen, kun poika ei ollut saada puhallettua kuppikakun päälle sytytettyä kynttilää.

Kaksi vuotta täyttävä poika sai syntymäpäivänsä aamuna ennen oikeita juhliaan yhden kuppikakun. Vanhemmat lauloivat pojalle, minkä jälkeen pojan tuli puhaltaa kynttilä sammuksiin. Poika ei onnistunut kynttilän sammuttamisessa monesta yrityksestä huolimatta, jolloin isä päätti astua apuihin.

Isä keksi nerokkaan ratkaisun ongelmaan ja haki pojalle pillin. Poika oli ilmeisesti aiemmin juomisen sijaan puhaltanut pillillä kuplia, minkä ansiosta poika alkoikin heti vaistomaisesti puhaltamaan pilliin imemisen sijaan. Kynttilä sammui heti ja poika pääsi kuppikakun kimppuun. 

Aamuinen kynttilän puhaltaminen oli pelkkää harjoittelua todellisia juhlia varten. Syntymäpäiväkakun kanssa ilmeni sama ongelma, kun poika ei saanut kynttilää vieläkään sammumaan. Tällä kerralla pojalla oli kuitenkin kovempi yritys päällä ja hän onnistui isänsä avulla tehtävästään ilman pilliä.