Miljoonien Star Wars -fanien päiväuni – Prinsessa Leian bikinit myynnissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien Star Wars -fanien mieliin on epäilemättä jäänyt Jedin paluu -elokuvan kohtaus, jossa Carrie Fisherin esittämä prinsessa Leia esiintyy kultaisiin bikineihin pukeutuneena. Nyt rikkailla on mahdollisuus ostaa kokoelmiinsa osa elokuvahistoriaa ja miljoonien nörttien märkiä unia.

Prinsessa Leian kultabikinit asetetaan 29. syyskuuta kaupattavaksi Profiles in History -huutokauppaan. Keräilykohteen uskotaan menevän kaupaksi 80.000 – 120.000 dollarin hintaan. Oikean kullan sijaan bikinit on valmistettu kullanvärisellä maalilla peitetystä uretaanikumista, mutta tämä tuskin haittaa varakkaita Star Wars -faneja.

Myytäväksi asetetaan myös 50 muuta Star Wars -elokuviin liittyviä keräilykohteita. Näiden joukossa ovat muun muassa Darth Vaderin kypärän prototyyppi, elokuvan erikoistehostekohtausten kuvaamiseen käytetty Mitchell Vista Vision High Speed -kamera ja alkuperäinen Stormtrooper-kypärä.