Uusi hämähäkkilaji ihastuttaa – tutkijat ihmeissään ulkonäöstä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seckenbergin tutkimulaitoksen hämähäkkitutkijat ovat ilmoittaneet löytäneensä neljä uutta hämähäkkilajia. Yksi erikoisimmista löydöistä on hymyilevä jahtihämähäkki. Kuvat iloisen näköisestä hämähäkistä ovat lähteneet leviämään sosiaalisessa mediassa.

Tutkijat ovat antaneet uusille hämähäkeille nimeksi May anise, May rudy, May norm ja May bruno. Daily Mail -lehden mukaan yksi ”hymyilevän” hämähäkin erikoisista piirteistä on se, että lajin urokset purevat ja ”näykkivät” naaraita, joista ne ovat kiinnostuneita.

Namibiassa ja Etelä-Afrikassa asustelevat hämähäkit osoittavat kiinnostuksensa puremalla toisiaan. Tutkijat huomasivat, että suosituimmilla naarailla oli useita puremajälkiä selässään. Monet ovat sitä mieltä, että uuden lajin edustajat ovat yllätyksellisen sööttejä hämähäkeiksi. Iloisesta ja hymyilevästä ulkonäöstä huolimatta otus ei ole onnistunut voittamaan araknofobikoita puolelleen.