Englannissa harvinainen musta kettu – upea kohtaaminen kuvattiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Robert Fuller näki Englannissa Pohjois-Yorkshiren alueella erittäin harvinaisen mustan ketun ja sai napattua siitä hienon kuvan. Kuvassa kettu näkyy todella tarkasti ja on pysynyt täysin liikkumattomana katsoessaan kameraan, joka on saanut ketun upean kiiltävänmustan turkin tallennettua.

Fullerin naapuri oli ilmoittanut miehelle, että hän oli nähnyt miehen kotipihalla mustan ketun. Tämän jälkeen Fuller oli kuukausia odottanut ja etsinyt kettua, kunnes hän pääsi vihdoin näkemään harvinaisen otuksen myös itse. Odotus palkittiin ruhtinaallisesti, sillä mies sai kauniin kuvan ketusta muistokseen.

Mustien kettujen väritys on todella harvinainen. Mustia kettuja syntyi aluksi tavallisten kettujen poikasina. Ketunpoikasten turkki on aluksi tumma, minkä jälkeen se alkaa ketun kasvaessa vaalenemaan ja punertamaan. Joillakin poikasilla on geneettinen virhe, minkä vuoksi turkki muuttuukin tummasta täysin mustaksi.

Mustia kettuja on todella vähän, koska ne on aikoinaan metsästetty lähes loppuun saakka niiden harvinaisen turkin vuoksi. Mustia kettuja on pidetty pahaenteisinä, minkä vuoksi niiden harvinaisuutta ei ole pidetty huonona tai metsästyksen estävänä asiana.

Britanniassa musta kettu on harvinaisin eläin, mutta Pohjois-Amerikassa ne ovat hieman yleisempiä, koska siellä mustia kettuja ei ole metsästetty niin paljon.