Eppu Normaali juhlii tasavuosia stadionkonsertilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Liki kaksi miljoonaa levyä myynyt Eppu Normaali täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja juhlii sitä stadionkonsertilla Tampereen Ratinan stadiolla lauantaina 6. elokuuta. Konsertissa tullaan kuulemaan kolmituntinen läpileikkaus Eppu Normaalin pitkästä urasta.

Vieraana konsertissa nähdään juhlava liki 90-henkinen Tampere Filharmonia johtajanaan ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Valikoiduista Eppu Normaali -biiseistä tehdään orkesterisovitukset ja kappaleet kuullaan bändin sekä Filharmonian yhdessä esittäminä.

– Kun Martin kanssa pistettiin alkuperäistä Eppu Normaalia pystyyn, ei ihan ensimmäiseksi tullut mieleen, että joskus vietetään bändin 40-vuotisjuhlia. Ei tullut mieleen muuten toiseksikaan, eikä kolmanneksi, kitaristi Juha Torvinen kommentoi.

– Ylöjärven lukiosta Ratinaan on vain noin 15 kilometriä, mutta paljon mahtuu matkalle sattumuksia ja kun Ratinaan laitetaan pystyyn kaikkien aikojen lava, on se vähän toista kuin lukion jumppasali.

– 40 vuotta olemme saaneet marinoitua omassa liemessämme. Emme ole muuttuneet kuin kenties vielä vähän enemmän itsemme näköisiksi. Kun sanoimme kauan sitten jatkavamme toistaiseksi, emme ihan tätä silloin odottaneet. Että kivointa olisi lopulta loppua kohden, Martti Syrjä kommentoi.