Koulukiusaaja löi sokeaa poikaa – sivullinen iski kiusaajan tajuttomaksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaisen koulun oppilaat olivat äskettäin riitaantuneet keskenään, ja kahden teini-ikäisen pojan sanaharkka äityi tappeluksi koulun pihalla. Erikoisen tilanteesta teki se, että koulukiusaajan uhrina oli sokea poika.

Tilanteella oli useita silminnäkijöitä, mutta kukaan ei mennyt väliin, vaikka riita muuttui väkivaltaiseksi. Monet silminnäkijöistä kuvasivat tappelun videolle sen sijaan että olisivat rauhoitelleet opiskelukavereitaan. Sitten tilanteessa tapahtui yllättävä käänne.

Eräs koulun vanhemmista oppilaista näki tilanteen ja juoksi väliin. Hän iski koulukiusaajan kertalaakista maahan ja tarkisti sen jälkeen, että sokealla pojalla oli kaikki hyvin. Kiusaaja löi rytäkässä päänsä katuun ja menetti hetkeksi tajuntansa. Tapaus tallentui videolle.

Mirror-lehden mukaan video on kuvattu Huntington Beach Union High School -oppilaitoksessa Kaliforniassa. Koulussa on aloitettu viranomaisten toimesta tutkinta ja kaikkia silminnäkijöitä ja osapuolia aiotaan kuulustella.

Vaikka monen mielestä oli väärin, että oppilas keskeytti väkivaltaisen tilanteen väkivallalla, on väliin mennyttä oppilasta pidetty sankarina sosiaalisessa mediassa. Koulu on vahvistanut tapauksen New York Daily Newsille, mutta ilmoittanut, että hakkaajaa ei erotettu koulusta, kuten jotkut mediat olivat kertoneet.