Mykistävän upea oppitunti vedestä – tätä ei ole ennen nähty

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Peregrine Church -nimistä taiteilijaa pyydettiin Kimball Art Centre -taidekeskuksen toimesta luomaan omaa vesitekniikkaansa käyttäen lapsille tarkoitettu opetusvideo, jossa havainnollistetaan miten Utahissa käytetään vettä.

Mies teki työtä käskettyä ja lopputuloksesta tuli todella upea. Church kertoo videolla veden käyttötarkoituksesta ja jakautumisesta Utahissa samalla, kun maalaa jalkakäytävään veden avulla havainnollistavaa piirrosta kertomastaan asiasta.

Tekniikka näyttää lasten silmiin varmasti todella taianomaiselta, kun vettä valuttaessa neste jakautuu tiettyihin kohtiin kuin se olisi lumottu. Church käyttää tekniikassaan ainetta, joka saa sillä kyllästetyn pinnan hylkimään vettä. Mies on tehnyt ennen videota sapluunan, jonka avulla aine on suihkutettu jalkakäytävälle.

Kun kuvion päälle kaadetaan vettä, vesi kastelee ja tummentaa vain ne kohdat, jotka sapluuna on suojannut. Church on luonut samalla tekniikalla upeita teoksia myös kaupunkien keskustoissa oleviin jalkakäytäviin, joissa teokset ovat tulleet esille pelkästään sateisella säällä ja saaneet ihmiset hyvälle tuulelle.