Neitsyeiden raskaudet yleistyneet nopeasti

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään tiede on jo niin pitkällä, että raskaaksi tulemiseen ei tarvitse enää edes harrastaa seksiä. Metro-lehden mukaan noin 25 naista on saanut Iso-Britanniassa lapsen ilman, että on koskaan harrastanut seksiä miehen kanssa.

5.000 puntaa maksava IVF-hedelmöityshoito on mahdollistanut sen, että naisten ei tarvitse koskaan olla sukupuoliyhteydessä miehen kanssa tullakseen raskaaksi. Viimeisen viiden vuoden aikana 25 englantilaista naista on synnyttänyt ensimmäisen lapsensa ollessaan neitsyitä.

Nottinghamissa sijaitsevan Care Fertility -hedelmällisyysklinikan johtaja Maha Ragunath kertoo, että yleisin syy hedelmöityshoitojen ottamiseksi neitsyillä on se, että he eivät ole löytäneet miestä, mutta kokevat olevansa valmiita äideiksi.

Osa naisista ei ole Ragunathin mukaan koskaan ollut edes seurustelusuhteessa miehen kanssa, mutta se ei ole nykyään enää este äidiksi tulemiselle. Uusien hoitojen ansiosta nainen voi olla edelleen jopa neitsyt saadessaan ensimmäisen lapsensa.