Jounin Kauppa saavutti 350 000 Facebook-tykkääjää – arpoo 10 000 euron kolikkokasan

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen ylivoimaisesti tunnetuimpiin kyläkauppoihin lukeutuva Jounin Kauppa on saavuttanut tärkeän merkkipaalun, kun sen Facebook-tykkääjien määrä ylitti 350.000 käyttäjää. Siksi kauppias Sampo Kaulanen lunastaa nyt lupauksensa ja arpoo yhdelle voittajalle 10.000 kappaletta euron kolikoita.

Jounin Kauppa Facebookissa
Jounin Kauppa Facebookissa

Valtava määrä kolikoita arvotaan Facebook-kilpailusta tykänneiden kesken. Jounin Kauppa sijaitsee Äkäslompolon kylässä, jossa on vain 600 vakituista asukasta, joten 350.000 tykkääjän saaminen on melkoinen saavutus. Seuraava tavoite on lähes tuplata tykkääjämäärä 600.000 tykkääjään.

Kaupan Facebook-sivulla on tuoreen saavutuksen myötä enemmän tykkääjiä kuin muun muassa Fazerilla, Prismalla, Citymarketilla, Hesburgerilla, Cheekillä, Iltalehdellä ja Ilta-Sanomilla. Edellä ovat suomalaisista brändeistä muun muassa kansainvälisesti suositut Finnair, Lordi ja Duudsonit. Aika näyttää kasvaako suosio jatkossa myös noiden ohi.

Jounin Kauppa on tunnettu hassuista tempauksistaan ja kauppia Sampo Kaulasesta, joka on telkkarista ja sosiaalisesta mediasta tuttu. Kauppa rakennutti taannoin uuden kaupparakennuksen, jonka budjetti hieman ylittyi.

Alunperin rakennuksen oli määrä maksaa 10 miljoonaa, mutta loppuhinta olikin 14 miljoonaa. Siinä vaiheessa Sampo Kaulanen päätti tehdä kaikkensa kyläkauppansa pelastamiseksi ja onkin sittemmin saanut sosiaalisen median avustuksella maksettua jo merkittävän osan miljoonalainoistaan.