Naistoimittaja teki juttua seksuaalisesta häirinnästä – joutui itse kohteeksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suorissa uutislähetyksissä ja varsinkin kaduilla ohikulkijoiden seassa tehdyt juonnot voivat saada nopeasti yllättävän käänteen, kun joku henkilö tai vaikkapa eläin päättää ottaa tilanteesta hyödyn irti. Yksi kadulla tehty juonto sai ironisen käytännön esimerkin suorassa lähetyksessä aiheesta, josta toimittaja puhui.

BBC Radio Nottingham on julkaissut Facebook-sivuillaan tilanteen, kun heidän toimittajansa Sarah Teale teki reportaasia kadulla. Teale kertoo naisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä, joka on usein verbaalista. Eräs mies antoi kameraan hienon käytännön esimerkin huudellessaan törkeyksiä juontajalle ohimennen.

Teale kertoi lähetyksessä, että shokeeraava määrä naisista on kokenut seksuaalista häirintää ja noin 95 prosenttia kertoo, että heille on huudeltu kaduilla törkeyksiä tai heidän peräänsä on vislattu. Kun Teale saa asiansa kerrottua, yksi ohikävelleistä miehistä huutaa naiselle loukkauksia, jotka on sensuroitu. Mies vahvistaa sekunneissa todeksi sen, miten yleistä naisille huutelu on ja toimii havainnollistavana loppukaneettina uutiselle.

BBC journalist Sarah Teale gets sexual obscenities shouted at her while filming a report about harassment of women…

Posted by BBC Radio Nottingham on Friday, September 25, 2015

Katso video tästä.