Puumat valitsivat lenkkeilijän uhrikseen – sitten taskusta löytyi pippurikaasu!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ultramaratoonari Donny Stone koki äskettäin kauhunhetkiä Kanadan Albertan provinssissa sijaitsevalla luontopolulla, noin sadan kilometrin päässä Grande Prairien kaupungista. Lenkillä ollut mies huomasi kahden puuman tarkkailevan häntä edessään.

– Näin polulla kaksi puumaa. Ne huomasivat minut, ja siirtyivät pusikkoon, Stone kuvailee CBC News -uutissivustolle.

Donny oli varautunut joutuvansa tekemisiin villieläinten kanssa syrjäisellä lenkkipolulla. Hänellä oli mukanaan purkillinen karhujen häätöön tarkoitettua pippurikaasua. Mies päätti myös kuvata tilannetta kännykkäkamerallaan.

Mies kertoo toivoneensa puumien vain tarkkailevan häntä, mutta pian kävi selväksi, että toinen eläimistä oli valmis hyökkäämään Donnyn kimppuun. Tässä vaiheessa hän päätti suihkuttaa pippurikaasua petoja päin. Se toimi, ja eläimet perääntyivät metsään.

Donny jakoi kuvaamansa videon sittemmin Youtubessa. Puumat pysyttelevät suurimman osan videon ajasta pusikoiden suojissa, mutta kissapedon voi erottaa miehen suihkuttaessa pippurikaasua sitä kohti.