Upea keksintö: Korkokengät, jotka eivät satu jalkoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkokengät antavat naisille ryhtiä, näyttävyyttä ja pituutta. Joskus korkokengät aiheuttavat jalkavaivoja ja kipua käyttäjilleen, vaikka olisi valinnut täydellisesti jalkaan sopivat jalkineet. Japanilainen Yasuyuki Yamada on keksinyt ratkaisun.

Yamada työskentelee tokiolaisessa yliopistossa ja tietää, että joskus naisten on pakko panna korkokengät jalkaansa, mikäli tilanne niin vaatii. Suunnittelutyön tuloksena syntyi jalkaystävällinen korkokenkä, joka on tukeva ja vähentää samalla varpaisiin ja nilkkoihin kohdistuvaa painetta. Kengän nimi on YaCHAIKA.

Uutuuskenkien esittelyvideolta näkee, että keksintö ei ole turha. Käveleminen näyttää luontevalta, ja kengät näyttävät paremmalta jaloissa. Kerroimme taannoin Tuhkimo-leikkauksista, joissa naisen jalka operoidaan paremmin korkokenkään sopivaksi. Uusi ja innovatiivinen kenkäpari kuulostaa huomattavasti houkuttelevammalta ratkaisulta.